Afsnit 5

Opskrifter.

Her finder du nogle af de opskrifter som vi selv benytter og bager. Opskrifterne er nemme at gå til og giver dig forhåbentlig nogle gode oplevelser med din nye bagesten.

Ønsker du at bage grovere brød end i opskrifterne, så kan du uden problemer udskifte 10-30% af hvedemelet med grovere mel som fx grahamsmel eller fuldkornshvedemel.

Er du ikke vant til at arbejde med våde deje, så er disse to opskrifter rigtig nemme at starte med: Flutes og rustikke boller.

Når du er blevet mere rutineret til at bage med bagesten af stål, kan du kaste dig ud i at lave dine egne opskrifter, benytte nye ælte og folde teknikker, damp, bruge surdej, grovere mel, kerner, grønt og meget andet. Skriv meget gerne til os, hvis du får udviklet en god opskrift til bagesten af stål.

Du er også altid meget velkommen til at dele dine erfaringer, opskrifter og oplevelser med os andre ”bagenørder” i vores Facebook gruppe. Her kan vi lære sammen.

Bagning er en større videnskab og det er vores erfaring, at man altid kan blive lidt bedre.

😊  Øvelse gør mester!

 

Har du kommentarer, spørgsmål, ris/ros, så kontakt os gerne.

Opskrift på burgerboller

Bløde burgerboller

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Fladbrød

Fladbrød

Pitabrød

Opskrift på hurtig pizza

Hurtig pizza

Flutes

Flutes

Rustikke boller

Rustikke boller

Majsbrød

Majsbrød