Spørgsmål og svar

OBS: disse spørgsmål og svar er til vores oprindelige produkter (da vi solgte bagestål og tilbehør her på siden). De er beholdt indtil videre hvis kunder søger svar på nogle spørgsmål 🙂

Produkterne

Bagesten af stål eller et bagestål? Er der forskel?
I sin tid (2012) da vi startede med at sælge bagesten af stål, var ordet “bagestål” endnu ikke opfundet. Det var derfor oplagt at sælge fra domæne navnet bagesten.dk og kalde produktet for “bagesten af stål”. Nu kalder vi det også et bagestål 🙂 De bagestål der er på det danske marked er, så vidt vi ved, alle lavet af samme materiale, præcis det samme som vores bagestål. Der er lidt forskelle størrelser, tykkelser og overflader. Vores er som en af de få med en glat overflade som gør rengøring og vedligeholdelse lidt lettere. Du kan finde mange flere detaljer om vores bagestål lige her.
Passer bagestålet til min ovn?
Bagestålet måler 40 cm. i bredden og 35 cm. i dybden. Den passer ind i langt de fleste standardovne. På denne side kan du blive klogere på om det passer ind i netop din ovn.
Hvordan bager jeg med bagestål?
Det helt korte svar er: sæt bagestålet i ovnen, varm op til høj temperatur og vent yderligere 45 minutter – så er ovn og bagestål helt klar til brug. Vi anbefaler at du læser videre her: Sådan bager du.
Hvad skal jeg gøre inden jeg tager bagestålet i brug?
Bagestålet skal have en indledende oliebehandling. Læs vores vejledning her.
Hvorfor skal jeg bruge bagepapir på mit bagestål?
Det behøves du heller ikke. Vi syntes bare det er meget nemmere at få overført et hævet brød, en pizza med fyld osv. over på bagestålet når det ligger på bagepapir på kombispaden. Vi anbefaler iøvrigt at benytte svanemærket bagepapir for at undgå hormonforstyrrende stoffer. Ønsker du ikke at benytte bagepapir, så sørg for godt med mel på kombispaden inden overførsel til bagestålet.
Kombispaden er lavet af aluminium - hvordan virker det med fødevarer?
Aluminium som ikke er overflade behandlet kan godt bruges i forbindelse med fødevarer. Der er blot 2 ting at huske på: 1) Undgå tilberedning og opbevaring af syreholdige fødevarer, som fx frugtjuice eller frugtgrød, i aluminium. Syreholdige fødevarer kan angribe aluminium uden belægning. 2) Undgå tilberedning eller opbevaring af salte fødevarer. Salte fødevarer kan øge forurening af aluminium uden belægning. Begge punkter burde ikke være et problem i forhold til bagning, dog bør fx en surdej nok ikke lægge direkte på kombispaden, men på et stykke bagepapir ovenpå kombispaden. Det er desuden meget nemmere at få dej fra kombispaden og over på bagestålet hvis det ligger på et stykke bagepapir.

Hvad gør jeg hvis mit bagestål ruster?
Der kan forekomme mindre rust pletter på bagestålet som vi naturligvis anbefaler du får fjernet. Ønsker du at fjerne disse rust pletter, sliber du dem af med fint sandpapir og smører med mad-olie. Læs mere om vedligeholdelse af bagestenen her.
Hvorfor skal mit bagestål være varm inden brug?
Både ovn og bagestål bør være gennemvarm inden brug. Når luften i ovnen er nået ønsket temperatur, vent da gerne 45 minutter inden du begynder at bage. Dette sikrer at både bagestål og ovnens sider har opnået optimal temperatur.
Er det ikke meget dyrere at varme ovnen op med et bagestål? Og vente 45 minutter?
Det spørgsmål har vi fået så mange gange at vi nu har lavet en egentlig test. Resultatet er, at det kun koster ganske lidt ekstra at varme ovn og bagestål op inden brug. Læs resultatet på forsiden. (scroll lidt ned på siden).
Mit bagestål har fået oliebehandling og er nu ikke særlig køn mere. Den er også blevet mørk. Hvorfor?
Med tiden vil dit bagestål blive mørk eftersom den bliver bedre beskyttet af den almindelige vedligeholdelse og oliebehandling, så det er faktisk kun et godt tegn! På forsiden (scroll lidt ned på siden) kan du se hvordan vores bagestål ser ud efter at have været i brug i et lille års tid.
Hvad gør jeg, hvis jeg ikke er tilfreds med produktet?
Så skulle du være den første! Kontakt os så finder en løsning (ombytning eller returnering)
Hvad gør jeg hvis jeg har spørgsmål til produktet jeg har købt?
Du er altid velkommen til at skrive en mail til os!

 

Andre spørgsmål

Jeg vil give et bagestål i gave – hvad med returret?
Vi giver modtageren 30 dages fri returret fra den dag de åbner gaven! I kommentar feltet på kasse siden skriver du blot at købet er til en gave og dato for hvornår gaven åbnes.

 

Betaling

Hvornår trækker I pengene, når jeg betaler med dankort?
Bagesten.dk trækker pengene fra din konto, når varen er afsendt fra vores lager.
Er det sikkert at betale med dankort på jeres side?
Ja. Vi benytter QuickPay som er det sikre valg til betalingsløsninger for Internetforretninger. Læs mere om QuickPay.
Hvem betaler det gebyr, der er på Dankort transaktionen?
Det gør vi 🙂

 

Levering og retur

Hvilke leverings muligheder har jeg?
Vi sender med GLS. Læs mere om forsendelse.
Hvornår kan jeg forvente at modtage min bestilling?
Bestillinger inden klokken 11.30 tilstræber vi vil blive afsendt samme dag – og ellers senest dagen efter. Du kan altså forvente 1-2 dages leveringstid.
Kan jeg få varen leveret direkte til en GLS pakkeshop?
Ja det kan du godt! Det vælger du på kasse siden.
Kan jeg afhente min pakke hos jer?
Nej, desværre.
30 dages gratis retur
Når du handler på nettet har du ret til at returnere varen hvis du har fortrudt dit køb. Vi har valgt at betale for fragten såfremt du ønsker at returnere dine købte varer. Da varen skal kunne sælges igen, må du kun pakke varen ud, kigge og røre og vurdere produkterne. Du må ikke tage varen i brug, fx varme bagestålet op i ovnen. Når vi har modtaget retur pakken og sikret os at varerne er i fin stand, tilbagebetaler vi hele beløbet til din konto.