Spørgsmål og svar

Har du spørgsmå du ikke finder svar på herunder, så er du velkommen til at sende os en mail.

Produkterne

Bagesten af stål eller et bagestål? Er der forskel?
I sin tid (2012) da vi startede med at sælge bagesten af stål, var ordet “bagestål” endnu ikke opfundet. Det var derfor oplagt at sælge fra domæne navnet bagesten.dk og kalde produktet for “bagesten af stål”. De bagestål der er på det danske marked er, så vidt vi ved, alle lavet af samme materiale, præcis det samme som vores bagesten af stål. Der er lidt forskelle størrelser, tykkelser og overflader. Vores er som en af de få med en glat overflade som gør rengøring og vedligeholdelse lettere. Du kan finde mange flere detaljer om vores bagesten af stål lige her.
Passer bagestenen til min ovn?
Bagestenen måler 40 cm. i bredden og 35 cm. i dybden. Den passer ind i langt de fleste standardovne. På denne side kan du blive klogere på om den passer ind i netop din ovn.
Hvordan bager jeg med bagesten af stål?
Det helt korte svar er: sæt bagesten af stål i ovnen, varm op til høj temperatur og vent yderligere 45 minutter – så er ovn og bagesten af stål helt klar til brug. Vi anbefaler at du læser videre her: Sådan bager du.
Hvad skal jeg gøre inden jeg tager bagesten af stål i brug?
Bagesten af stål skal have en indledende oliebehandling. Læs vores vejledning her.
Hvorfor skal jeg bruge bagepapir på mit bagesten af stål?
Det behøves du heller ikke. Vi syntes bare det er meget nemmere at få overført et hævet brød, en pizza med fyld osv. over på bagestenen når det ligger på bagepapir på kombispaden. Vi anbefaler iøvrigt at benytte svanemærket bagepapir for at undgå hormonforstyrrende stoffer. Ønsker du ikke at benytte bagepapir, så sørg for godt med mel på kombispaden inden overførsel til bagestenen.
Kombispaden er lavet af aluminium - hvordan virker det med fødevarer?
Aluminium som ikke er overflade behandlet kan godt bruges i forbindelse med fødevarer. Der er blot 2 ting at huske på: 1) Undgå tilberedning og opbevaring af syreholdige fødevarer, som fx frugtjuice eller frugtgrød, i aluminium. Syreholdige fødevarer kan angribe aluminium uden belægning. 2) Undgå tilberedning eller opbevaring af salte fødevarer. Salte fødevarer kan øge forurening af aluminium uden belægning. Begge punkter burde ikke være et problem i forhold til bagning, dog bør fx en surdej nok ikke lægge direkte på kombispaden, men på et stykke bagepapir ovenpå kombispaden. Det er desuden meget nemmere at få dej fra kombispaden og over på bagestenen hvis det ligger på et stykke bagepapir.

Hvad gør jeg hvis mit bagesten af stål ruster?
Der kan forekomme mindre rust pletter på bagestenen som vi naturligvis anbefaler du får fjernet. Ønsker du at fjerne disse rust pletter, sliber du dem af med fint sandpapir og smører med mad-olie. Læs mere om vedligeholdelse af bagestenen her.
Hvorfor skal min bagesten af stål være varm inden brug?
Både ovn og bagesten bør være gennemvarm inden brug. Når luften i ovnen er nået ønsket temperatur, vent da gerne 45 minutter inden du begynder at bage. Dette sikrer at både bagesten og ovnens sider har opnået optimal temperatur.
Er det ikke meget dyrere at varme ovnen op med en bagesten af stål? Og vente 45 minutter?
Det spørgsmål har vi fået så mange gange at vi nu har lavet en egentlig test. Resultatet er, at det kun koster ganske lidt ekstra at varme ovn og bagesten af stål op inden brug. Læs resultatet af vores test her (scroll lidt ned på siden).
Min bagesten har fået oliebehandling og er nu ikke særlig køn mere. Den er også blevet mørk. Hvorfor?
Med tiden vil din bagesten af stål blive mørk eftersom den bliver bedre beskyttet af den almindelige vedligeholdelse og oliebehandling, så det er faktisk kun et godt tegn! På denne side (scroll lidt ned på siden) kan du se hvordan vores bagesten af stål ser ud efter at have været i brug i et lille års tid.
Hvad gør jeg, hvis jeg ikke er tilfreds med produktet?
Så skulle du være den første! Kontakt os så finder en løsning (ombytning eller returnering)
Hvad gør jeg hvis jeg har spørgsmål til produktet jeg har købt?
Du er altid velkommen til at skrive en mail til os!

 

Andre spørgsmål

Jeg vil give en bagesten af stål i gave – hvad med returret?
Vi giver modtageren 30 dages fri returret fra den dag de åbner gaven! I kommentar feltet på kasse siden skriver du blot at købet er til en gave og dato for hvornår gaven åbnes.

 

Betaling

Hvornår trækker I pengene, når jeg betaler med dankort?
Bagesten.dk trækker pengene fra din konto, når varen er afsendt fra vores lager.
Er det sikkert at betale med dankort på jeres side?
Ja. Vi benytter QuickPay som er det sikre valg til betalingsløsninger for Internetforretninger. Læs mere om QuickPay.
Hvem betaler det gebyr, der er på Dankort transaktionen?
Det gør vi 🙂

 

Levering og retur

Hvilke leverings muligheder har jeg?
Vi sender med PostNord. Læs mere om forsendelse.
Hvornår kan jeg forvente at modtage min bestilling?
Bestillinger inden klokken 11.45 tilstræber vi vil blive afsendt samme dag – og ellers senest dagen efter. Du kan altså forvente 1-2 dages leveringstid.
Kan jeg få varen leveret direkte til enPostNord Pakkebox?
Ja det kan du godt! Det vælger du på kasse siden.
Hvad hvis jeg ikke er hjemme når PostNord kommer med min pakke
Har du en ModtagerFlex aftale med PostNord, så vil de levere pakken på det valgte sted. Har du ikke en ModtagerFlex aftale, så vil PostNord kontakte dig inden levering og give dig mulighed for at stille pakken et aftalt sted, aflevere den til din nabo eller lignende.
Kan jeg afhente min pakke hos jer?
Nej, desværre.
30 dages gratis retur
Når du handler på nettet har du ret til at returnere varen hvis du har fortrudt dit køb. Vi har valgt at betale for fragten såfremt du ønsker at returnere dine købte varer. Da varen skal kunne sælges igen, må du kun pakke varen ud, kigge og røre og vurdere produkterne. Du må ikke tage varen i brug, fx varme bagestenen op i ovnen. Når vi har modtaget retur pakken og sikret os at varerne er i fin stand, tilbagebetaler vi hele beløbet til din konto.