Afsnit 1

Klargøring af produkter.

Vores anbefalinger til din bagesten

• Opbevar altid din bagesten et tørt og lunt sted.
• Bagestenen holder længe på varmen – Lad altid bagestenen køle af inden håndtering!
• Olie – brug raps/oliven olie, da det tåler højere varme.
• Klud – brug et vasket viskestykke eller en karklud af stof for at undgå fnuller.

Bagesten af stål - klargøring

Punkt 1:
Pak din bagesten ud af det rustbeskyttende papir. Papiret bør ikke bruges som opbevaring.  Fordel 2 spsk. olie på bagestenens overflader - husk kanterne. Tør herefter grundigt efter med en klud. Dette gentages 2 gange, og nu er din bagesten ren for stål-fnuller!

Punkt 2:
Nu fordeler du kun 1 spsk. olie jævnt på bagestenens overflader og kanter og tørrer grundigt efter med en klud så det bliver fordelt ensartet. Vær varsom med håndtering af den tunge bagesten, nu hvor den er smurt ind i et tyndt lag olie.

Bagestenen passer ikke direkte ind i ovnens riller, men skal placeres på din ovnrist.
Skru ovnen op på 250 grader og bag den i en time.

Bagesten placeres på din ovnrist

Afhængig af ristens udformning kan du muligvis også få mere plads på risten ved at vende den på hovedet.

Vend ovn risten om

Luk nu røgen ud af ovnen og din bagesten vil være klar til din første bagning. Efter oliebehandling og en tur i ovnen får bagestenen en anden farve.

Herunder er et eksempel på farveskift før og efter bagning i ovnen. Farven kan variere alt afhængig af olie type samt temperatur.

Bagesten inden første oliebehandling  Bagesten efter første oliebehandling

 

Kombispaden kommer med et lag beskyttende folie på den ene side – dette fjernes inden brug. Start i et af hjørnerne – hiv til, det sidder godt fast! Vær opmærksom på at du får al folien af – særligt i kanterne.

Herefter vaskes kombispaden med vand og sæbe, og den er nu klar til brug.

Kombispaden er lavet af aluminium og er ikke ridsefast. Derfor kan der godt være ridser og mærker fra produktionen. Med tiden vil der helt sikkert også opstå ridser som følge af brugen, men dette har ingen indflydelse på anvendelsen af kombispaden.

Bemærk: Da kombispaden er lavet af aluminium må den aldrig komme i direkte kontakt med salt- og syreholdige madvarer eller vaskes i opvaskemaskinen. Da surdej hører under syreholdige madvarer, bør du bruge bagepapir ved hævning på kombispaden.

Før brug trækkes folien af

 

Medmindre andet er anvist, skal vores andre produkter blot vaskes af med vand og sæbe, tørres og så er de klar til brug.

 

Har du kommentarer, spørgsmål, ris/ros, så kontakt os gerne.