Afsnit 1

Klargøring af produkter.

Vores anbefalinger til dit bagestål

• Opbevar altid dit bagestål et tørt og lunt sted.
• Vær opmærksom på at bagestålets kanter kan være lidt skarpe
• Bagestålet holder længe på varmen – Lad altid bagestålet køle af inden håndtering!
• Oliebehandling – brug raps-, solsikke- eller olivenolie.
• Klud – brug et vasket viskestykke eller en karklud af stof for at undgå fnuller.

Bagestål - klargøring

Punkt 1:
Pak dit bagestål ud af det rustbeskyttende papir. Papiret bør ikke bruges som opbevaring.  Fordel 2 spsk. olie på bagestålets overflader - husk kanterne. Tør herefter grundigt efter med en klud. Dette gentages 2 gange, og nu er dit bagestål ren for stål-fnuller!

Punkt 2:
Nu fordeler du kun 1 spsk. olie jævnt på bagestålets overflader og kanter og tørrer grundigt efter med en klud så det bliver fordelt ensartet. Vær varsom med håndtering af det tunge bagestål, nu hvor det er smurt ind i et tyndt lag olie.

Bagestålet passer ikke direkte ind i ovnens riller, men skal placeres på din ovnrist.
Skru ovnen op på 250 grader og bag stålet i en time.

Bagestål placeres på en rist i ovnen

Afhængig af ristens udformning kan du muligvis også få mere plads på risten ved at vende den på hovedet.

Vend ovn risten om hvis der ikke er plads til bagestålet

For at undgå for meget røg i køkkenet, anbefaler vi, at du lader ovnlågen være lukket imens bagestålet behandles i ovnen. Kommer der alligevel røg i køkkenet, anbefaler vi, at du lufter godt ud.

Efter oliebehandling og en tur i ovnen får bagestålet en anden farve.

Herunder er et eksempel på farveskift før og efter bagning i ovnen. Farven kan variere alt afhængig af olie type, mængde af olie samt temperatur.

Bagestål inden oliebehandling.   Bagestål efter første oliebehandling i ovnen. Farven er blevet mørkere. Jo flere behandlinger, jo mørkere bliver bagestålet.

 

Kombispaden kommer med et lag beskyttende folie på den ene side – dette fjernes inden brug. Start i et af hjørnerne – hiv til, det sidder godt fast! Vær opmærksom på at du får al folien af – særligt i kanterne.

Herefter vaskes kombispaden med vand og sæbe, og den er nu klar til brug.

Kombispaden er lavet af aluminium og er ikke ridsefast. Derfor kan der godt være ridser og mærker fra produktionen. Med tiden vil der helt sikkert også opstå ridser som følge af brugen, men dette har ingen indflydelse på anvendelsen af kombispaden.

Bemærk: Da kombispaden er lavet af aluminium må den aldrig komme i direkte kontakt med salt- og syreholdige madvarer eller vaskes i opvaskemaskinen. Da surdej hører under syreholdige madvarer, bør du bruge bagepapir ved hævning på kombispaden.

Før brug trækkes folien af

 

Medmindre andet er anvist, skal vores andre produkter blot vaskes af med vand og sæbe, tørres og så er de klar til brug.

 

Har du kommentarer, spørgsmål, ris/ros, så kontakt os gerne.