Fladbrød

Disse fladbrød er rigtig lækre og kan tilpasses med ens favorit krydderi. Går godt til blandt andet indiske retter.

Lav gerne en god krydderolie inden du begynder at lave dejen.

Vi anbefaler

  • 250 grader over/under varme
  • Bagestål placeres midt i ovn
  • Bagetid cirka 4-6 minutter

Vi har haft gode resultater med ovenstående. Prøv dig frem, det kan være anderledes i din ovn.

Ingredienser:

  • 600 g hvedemel
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 300 g vand (3 dl)
  • 2 dl A38
  • 15 g gær
  • 15 g salt

Ønsker du fladbrød med mere fuldkorn, så prøv med denne sammensætning af mel:

  • 500 g hvedemel
  • 150 g fuldkorns hvedemel

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det lillefingervarme vand. Tilsæt mel og A38. Dejen røres igennem og hviler i 30 minutter. Tilsæt salt. Ælt til dejen er smidig og giver slip af skålens sider. Lad dejen hvile i en tildækket skål til dobbelt størrelse.

Når dejen er hævet, tænder du for ovnen og sætter dit bagestål ind på en rist midt i ovnen. Hæld dejen ud på et let mel dækket bord. Med våde hænder skal du nu trække i dejen og løfte den ind over sig selv fra 4 sider. Vend dejen om så den ligger på samlingen. Lad dejen hvile i 30-45 minutter.

Del dejen i 6-8 stk. brød. Hvert brød skal være 0,5-1 cm. i tykkelse. Tryk dem ud med hænderne. Placer dem på bagepapir på kombispaden. Lad dem hæve i en halv times tid. Smør evt. krydderolie på brødene (tryk små fordybninger i brødet) eller drys flagesalt på.

Med kombispaden fører du bagepapir og fladbrød ind på dit bagestål. Bag dem til de får lidt farve og tag brødene ud igen med kombispaden. Spises mens de er lune. Velbekomme 😊