Pitabrød

Har du først prøvet hjemmelavet pitabrød, ja så bliver det svært at gå tilbage til dem man kan købe i dagligvare butikkerne. Det er heldigvis temmelig nemt at lave egne pitabrød - og så kan de fryses og varmes op i ovn eller brødrister til en anden dag.

Vi anbefaler

  • 250-300 grader over/under varme
  • Bagestål placeres midt i ovn
  • Bagetid cirka 2-4 minutter

Vi har haft gode resultater med ovenstående. Prøv dig frem, det kan være anderledes i din ovn.

Ingredienser til grove pitabrød (8-12 stk):

  • 400 g hvedemel
  • 200 g rugmel
  • 150 g grahamsmel
  • 100 g havregryn
  • 600 g lillefingervarmt vand (6 dl)
  • 25 g gær
  • 20 g salt

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det lillefingervarme vand. Tilsæt mel og havregryn. Dejen røres igennem og hviler i 30 minutter. Tilsæt salt. Ælt til dejen er smidig og giver slip af skålens sider. Tænd allerede nu for ovnen og sæt dit bagestål ind på en rist midt i ovnen. Lad dejen hvile i en tildækket skål til dobbelt størrelse.

Hæld dejen ud på et let meldækket bord. Del dejen i 8-12 stk. (antallet afhænger af hvad størrelse pitabrød du foretrækker). Form hvert stykke dej til en bolle og tryk dem flade. Med en kagerulle rulles de ud til en jævn størrelse på 5 mm. tykkelse.

Placer pitabrødene på bagepapir på kombispaden. Læg et viskestykke over pitabrødene og lad dem hæve i 10-15 minutter.

Med kombispaden fører du bagepapir og pitabrød ind på dit bagestål. I løbet af det første minuts tid skulle de gerne ”puffe op” (gør de ikke det, er det højst sandsynligt fordi de er blevet for tykke). Bag herefter til de har opnået den ønskede farve - som regel 1-2 minutter.

Med kombispaden tages pitabrødene ud af ovnen og de er klar. Velbekomme 😊

 

Bagning af pitabrød på bagestål