Opskrift på pizzadej

Denne opskrift giver dig cirka 4 små eller 2 større pizza'er.

Vi anbefaler

  • 275-300 grader over/under varme
  • Bagestål placeres nederst
  • Bagetid cirka 4-8 minutter

Vi har haft gode resultater med ovenstående. Prøv dig frem, det kan være anderledes i din ovn.

Ingredienser:

  • 650 g pizzamel (tipo00) eller almindeligt hvedemel
  • 400 g lillefingervarmt vand (4 dl)
  • 25 g gær
  • 1 spsk olivenolie
  • 15 g salt

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det lillefingervarme vand. Tilsæt alle de andre ingredienser. Dejen røres godt sammen og æltes let. Tænd allerede nu for ovnen og sæt dit bagestål ind på en rist nederst i ovnen. Lad dejen hvile i en tildækket skål til dobbelt størrelse – cirka en times tid.

Hæld dejen ud på et let meldækket bord. Del dejen i enten 2 eller 4. Form hvert stykke dej til en rund kugle. Tryk/stræk herefter dejkuglen ud til en (nogenlunde) rund pizza. Bunden skal være 1-2 mm. tyk. Sørg for at kanten bliver tykkere, så fyldet holdes på pizzaen og der bliver et ”håndtag” at holde i.

Pizzabunden løftes over på bagepapir på kombispaden. Lad den hvile i 10-15 minutter inden du putter tomatsovs og topping på.

Med kombispaden fører du bagepapir og pizza ind på dit bagestål. Pizzaen bages til skorpen har fået god farve. Med kombispaden tages pizzaen ud af ovnen.

Tip! Du kan prøve dig frem med bagning af pizza ved brug af ovnens grill funktion. Placer bagestålet på øverste rille og varm ovnen op i en time ved max temperatur. 15 minutter inden du skal bage tændes for grill funktionen. Med kombispaden overføres pizzaen til dit bagestål og sluk så for grill funktionen efter 1-2 minutter. Pizzaen bages nu meget hurtigt og du får en lækker sprød bund. Husk at holde øje med din pizza!

 

Bagning af pizzaer på bagestål