Kartoffel pizza bagt på bagesten af stål

Opskrift på pizzadej

Denne opskrift giver dig cirka 4 små eller 2 større pizza'er.

Vi anbefaler

  • 275-300 grader over/under varme
  • Bagesten placeres nederst
  • Bagetid cirka 4-7 minutter

Vi har haft gode resultater med ovenstående. Prøv dig frem, det kan være anderledes i din ovn.

Ingredienser:

  • 650 gram pizzamel (tipo00) eller almindeligt hvedemel
  • 400 gram lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 1 spsk olivenolie
  • 15 gram salt

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det lune vand. Tilsæt alle de andre ingredienser. Dejen røres godt sammen og æltes let. Tænd allerede nu for ovnen og sæt bagesten af stål ind på en rist nederst i ovnen. Lad dejen hvile i en tildækket skål til dobbelt størrelse – cirka en times tid.

Hæld dejen ud på et let mel dækket bord. Del dejen i enten 2 eller 4. Form hvert stykke dej til en rund kugle. Tryk/stræk herefter dejkuglen ud til en (nogenlunde) rund pizza. Bunden skal være 1-2 mm. tyk. Sørg for at kanten bliver tykkere så fyldet holdes på pizzaen og der bliver et håndtag at holde i.

Pizzabunden løftes over på bagepapir på kombispaden. Lad den hvile i 10-15 minutter inden du putter tomatsovs og topping på.

Med kombispaden fører du bagepapir og pizza ind på bagestenen. Pizzaen bages til skorpen har fået god farve. Med kombispaden tages pizzaen ud af ovnen og er klar til at blive serveret. Velbekomme 😊

Tip: Du kan prøve dig frem med bagning af pizza ved brug af ovnens grill funktion. Placer bagesten af stål på øverste rille og varm ovnen op i en time ved max temperatur. 15 minutter inden du skal bage tændes for grill funktionen. Med kombispaden overføres pizzaen til bagestenen og du slukker for grill funktionen efter 1-2 minutter. Pizzaen bages nu meget hurtigt og du får en lækker sprød bund. Husk at holde øje med din pizza!

 

Bagning af pizzaer på bagesten af stål