Bløde burgerboller

Her er en simpel opskrift på lækre bløde og luftige burgerboller bagt på bagestål. Der bliver 8-10 store burgerboller.

Smørret i opskriften er med til at gøre burgerbollerne bløde at bide igennem - hvilket er en fordel eftersom der skal noget ind i burgerbollen 🙂

Vi anbefaler

  • 225 grader over/under varme. Skru ned på 200 hvis bunden bliver for mørk.
  • Bagestål placeres midt i ovn
  • Bagetid cirka 6-9 minutter

Vi har haft gode resultater med ovenstående. Prøv dig frem, det kan være anderledes i din ovn.

Ingredienser:

  • 650 g hvedemel
  • 400 g vand (4 dl)
  • 50 g smør
  • 25 g sukker
  • 25 g gær
  • 15 g salt

Ønsker du grovere burgerboller, så prøv med denne sammensætning af mel:

  • 450 g hvedemel
  • 200 g fuldkorns hvedemel

Sådan gør du:

Smelt smørret og lad det køle lidt af. Rør gæren ud i det lillefingervarme vand og tilsæt mel. Dejen røres igennem og hviler i 30 minutter. Tilføj herefter smeltet smør, sukker og salt. Ælt til dejen er smidig og giver slip af skålens sider. Lad dejen hvile i en tildækket skål til dobbelt størrelse.

Hæld dejen ud på et let meldækket bord. Del dejen i cirka 8-10 stykker. Fold hvert stykke ind i hinanden, så du ender med en opstrammet kugle af dej. Lad dem efterhæve i en halv times tid.

Tryk nu bollerne flade – cirka 1 cm. høje – og placer dem på bagepapir på kombispaden. Tænd for ovnen og sæt dit bagestål ind på en rist midt i ovnen. Bollerne hæver nu til dobbelt størrelse. Pensl med æg og drys eventuelt med sesamfrø på toppen. Med kombispaden fører du bagepapir og burgerboller ind på dit bagestål.

Når de er bagt færdige, tages de ud igen med kombispaden. Velbekomme 😊