Flutes

Flutes

Lækre luftige flutes til salat, tun mousse, tapas eller hvad du har lyst til. Dejen indeholder en del vand, så dine flutes skal ikke formes, blot skæres ud med dejskærer efter de er hævet. Dette resulterer i flotte rustikke flutes som alle ser forskellige ud.

Vi anbefaler

  • 250-300 grader varmluft
  • Bagesten placeres midt i ovn
  • Bagetid cirka 6-9 minutter

Vi har haft gode resultater med ovenstående. Prøv dig frem, det kan være anderledes i din ovn.

Ingredienser:

  • 650 gram hvedemel (gerne mel med højt indhold af protein (11% eller højere))
  • 500 gram vand
  • 12 gram gær
  • 12 gram salt
  • 2 spsk citronsaft

Ønsker du grovere flutes, så prøv med denne sammensætning af mel:

  • 500 gram hvedemel (gerne mel med højt indhold af protein (11% eller højere))
  • 150 gram fuldkorns hvedemel eller anden grov mel

Et rigtigt fuldkorns flute kan laves med denne sammensætning af mel:

  • 325 gram hvedemel (gerne mel med højt indhold af protein (11% eller højere))
  • 150 gram fuldkorns hvedemel
  • 150 gram grahamsmel

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det lune vand. Tilsæt citronsaft og mel. Dejen røres igennem og hviler i 45 minutter. Tilsæt salt. Ælt til dejen er smidig og klarer glutentesten (se under tips & tricks).

Hæld dejen i en skål du forinden har skyllet med vand og hældt fra. Med våde hænder skal du nu trække i dejen og løfte den ind over sig selv fra 4 sider. Lad dejen hvile i en tildækket skål til dobbelt størrelse. Dette gentages 3 gange og hver gang skal dejen hæve til cirka dobbelt størrelse.

1 time inden du skal bage, skal du tænde for ovnen og sætte bagesten af stål ind på en rist midt i ovnen.

Dejen skulle nu gerne være let blævrende og med synlige luftbobler. Drys lidt mel ud på bordet og hæld dejen ud herpå. Drys lidt mel på toppen. Med dejskæreren skærer du nu på den lange side af dejstykket 5-6 cm. brede strimler af dej. Løft det afskårne dejstykke over på et stykke bagepapir på kombispaden. Forsigtigt, så du ikke får slået luften ud af dejen. Med kombispaden fører du bagepapir og flutes ind på bagestenen.

Med kombispaden tages flutes ud af ovnen og køles lidt af på en rist. Velbekomme 😊