Flot majsbrød. Hele brødet med flot snit/kryds i skorpen samt 3 skiver skåret

Majsbrød

Brød lavet af hvedemel og majsmel. Majsmel giver en flot farve til brødet og en rigtig lækker sprød skorpe. Dejen er med 75% vand, så det sværeste er håndteringen og formningen af dejen. Men så svært er det heller ikke og øvelse gør jo mester.

Der er en video på vej af processen med at folde dejen ind over sig selv samt formningen af dejen til et brød!

Vi anbefaler

  • 200 grader over/under varme (start med 250 grader)
  • Bagestål placeres midt i ovn
  • Bagetid cirka 1 time

Vi har haft gode resultater med ovenstående. Prøv dig frem, det kan være anderledes i din ovn.

Ingredienser:

  • 575 gram hvedemel (gerne med højt protein indhold, fx Manitoba hvedemel)
  • 100 gram majsmel
  • 500 gram vand
  • 12 gram gær
  • 12 gram salt
  • 2 spsk. citronsaft

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det lune vand. Tilsæt citronsaft og mel. Dejen røres igennem og hviler i 45 minutter. Tilsæt salt. Ælt til dejen er smidig og klarer glutentesten (se under tips & tricks).

Hæld dejen i en skål du forinden har skyllet med vand og hældt fra. Med våde hænder skal du nu trække i dejen og løfte den ind over sig selv fra 4 sider. Lad dejen hvile i en tildækket skål til dobbelt størrelse. Dette gentages 3 gange og hæver hver gang til dobbelt størrelse.

Hæld nu dejen ud på et rent bord. Fold dejen ind over sig selv 4 gange og vend den om på ”samlingen”. Spænd dejen op til en rund kugle med dejskæreren (se under tips & tricks). Lad dejen hvile tildækket i 30 minutter. Nu skal du tænde ovnen på 250 grader og sætte dit bagestål ind på en rist midt i ovnen.

Nu vender du dejen om igen og folder igen ind over sig selv 4 gange. Vend dejen om på ”samlingen” og spænd dejen op med dejskæreren til et nogenlunde rundt brød. Når dejen er spændt op og kan ”holde sig selv”, så placerer du den på bagepapir på kombispaden. Lad dejen hæve en times tid.

Med en skarp kniv skæres 2 x 1 cm. dybt snit i det runde brød (se billedet herover). Med kombispaden overføres brødet til bagestålet. De første 5 minutter sprayes vand 10-15 gange, en gang i minuttet, ind på ovnens sider, bund og brød og herefter skrues ned til 200 grader. Bag til brødet er færdigt (50-55 minutter). De sidste 6-7 minutter skrues ovnen op på 250 grader og ovnlågen åbnes på klem. Dette giver en meget sprød skorpe. Brødet tages ud med kombispaden.