Fødselsdagsboller

Jep, du kan også bage lækre fødselsdagsboller på dit bagestål 🙂 Af denne opskrift bliver der 12 stk. boller.

Vores erfaring er at brød med smør lettere bliver mørkt i bunden - og derfor bager vi kun på 200 grader med bagestålet placeret midt i ovnen.

Vi anbefaler

  • 200 grader over/under varme
  • Bagestål placeres midt i ovn.
  • Bagetid cirka 9-12 minutter

Vi har haft gode resultater med ovenstående. Prøv dig frem, det kan være anderledes i din ovn.

Ingredienser:

  • 600 g hvedemel
  • 350 g mælk (3,5 dl)
  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 2 æg (et til dej og et til pensling)
  • 25 g gær
  • 12 g salt

Sådan gør du:

Smelt smørret og lad det køle lidt af. Lun mælken til fingervarm temperatur og rør gæren ud heri og tilsæt mel. Dejen røres igennem og hviler i 30 minutter. Tilføj herefter smeltet smør, sukker, salt og 1 æg. Ælt til dejen er smidig og giver slip af skålens sider. Lad dejen hvile i en tildækket skål til dobbelt størrelse.

Hæld dejen ud på et let mel dækket bord. Del dejen i 12 stykker. Form dejstykkerne til boller, enten ved at rulle dem eller ved at folde dejen ind i hinanden. Placer bollerne på bagepapir på kombispaden.

Tænd for ovnen og sæt dit bagestål ind på en rist midt i ovnen. Bollerne hæver nu til dobbelt størrelse – regn med en times tid. Pensl med æg. Med kombispaden fører du bagepapir og boller ind på dit bagestål.

Når bollerne har fået en flot gylden overflade, tages de ud igen med kombispaden. Velbekomme 😊