Vedligeholdelse

Vedligeholdelse af bagesten i jern + spade i aluminium.

Vedligeholdelse af bagesten i jern er nemt. Kommer der brød rester eller skidt på din bagesten i jern, er det nemt at fjerne med en tør stålbørste eller en fugtig klud – husk at tør efter med et viskestykke eller et stykke køkkenrulle.

Du må IKKE vaske bagesten i jern i vand og sæbe og naturligvis heller ikke putte den i opvaskemaskinen. Bagesten i jern har bedst af at blive opbevaret tørt og lunt – et passende sted er på en rist i din ovn. Så er bagestenen også altid klar til brug!

Efter nogle ganges brug eller når overfladen på bagesten i jern begynder at virke “tør”, putter du en spiseskefuld almindelig mad olie på hver side og fordeler det med et stykke køkkenrulle. Når det er fordelt, tørres efter med et nyt stykke køkkenrulle så der efterlades et tyndt lag olie.

Olien virker som et beskyttende lag på din bagesten i jern. Der forekommer stadig farveskift ved brug og med tiden bliver bagestenen mørkere. En smule overflade rust kan evt. også forventes over tid. Det er ikke noget der gør noget for funktionen og hvis man ønsker det, er det muligt at slibe rusten væk med fint sandpapir.

Spade i aluminium bliver nusset og beskidt over tid og er nem at gøre ren med lidt sæbe og en karklud. Tør efter med et viskestykke og den er så god som ny igen.