Vedligeholdelse

Vejledning i vedligeholdelse af bagestål, kombispade samt dejskærer.

Vedligeholdelse af bagestål er nemt takket været den glatte overflade. Kommer der brød rester eller skidt på dit bagestål, er det nemt at fjerne med en tør stålbørste, en keramisk skraber eller en fugtig klud – husk at tør efter med et viskestykke eller et stykke køkkenrulle.

Vedligeholdelse af bagestål

Du må ikke vaske dit bagestål i vand og sæbe og naturligvis heller ikke putte den i opvaskemaskinen. Bagestålet har bedst af at blive opbevaret tørt og lunt – et passende sted er på en rist i din ovn. Så er bagestålet også altid klar til brug!

Efter nogle ganges brug eller når overfladen på bagestålet begynder at virke “tør”, putter du en spiseskefuld almindelig mad olie (gerne raps eller olivenolie) på hver side og fordeler det med et stykke køkkenrulle. Når det er fordelt, tørres efter med et nyt stykke køkkenrulle så der efterlades et tyndt lag olie. Herefter skal det igen en tur i ovnen i en times tid, på samme måde som inden du tog bagestålet i brug første gang.

Olien virker som et beskyttende lag på dit bagestål. Der forekommer stadig farveskift ved brug, og med tiden bagestålet blive mørkere. Afhængig af hvordan du opbevarer dit bagestål, kan der godt opstå mindre rustpletter. Du skal naturligvis ikke bage direkte ovenpå disse rustpletter og vi anbefaler derfor at du fjerner den med lidt fint sandpapir, ståluld eller en skuresvamp og efterfølgende smører olie på.

Ved større rustpletter kan du dyppe en klud i vineddike eller husholdningseddike og lægge på rustpletten. Herefter kan rustpletten tørres/vaskes væk. Bagestålet tørres efterfølgende i ovnen og gives en oliebehandling som da du tog den i brug første gang.

 

Kombispaden bliver nusset og beskidt over tid og er nem at gøre ren med lidt vand og sæbe. Tør efter med et viskestykke og den er så god som ny igen.

Vask af kombispade

 

Dejskærer i rustfrit stål er nem at rengøre med vand og sæbe. Tør efter med et viskestykke og den er så god som ny igen.