Opskrift på pizzadej

Denne opskrift på langtidshævet pizza dej giver 4 små sunde pizzabunde med 30% fuldkorn

Pizza dejen skal samles aftenen før, så den her opskrift skal altså planlægges lidt. Opskriften er med fuldkorns durummel og bages naturligvis på din bagesten i jern som sikrer en fremragende pizza bund. Bagesten i jern sikrer en konstant høj temperatur, selvom du skal bage mange pizza’er i træk.

Find disse ingredienser frem

* 1 ærte størrelse gær (ja, så lidt skal du bruge!)
* 4 dl vand
* 350 gram pizzamel eller almindeligt hvedemel
* 150 gram fuldkorns durummel
* 15 gram salt

Om aftenen

Opløs gæren i vandet og tilsæt mel og salt. Dejen samles og står ude natten over.

Om morgenen (dagen efter)

Om morgenen “foldes” pizza dejen om sig selv et par gange med en dejskraber og stilles herefter i køleskabet.

Om eftermiddagen samme dag

Om eftermiddagen tages pizza dejen ud og deles i 4 med en skarp kniv. Fold hjørnerne ind under hinanden så dej klumpen bliver rund. Put viskestykke over og lad dem hæve i to timer. En time inden de er færdige med at hæve, anbefaler vi at tænde ovnen på 275 eller 300 grader og sætte bagestenen ind. Så er du sikker på at ovn og bagesten er gennemvarm når du skal til at bage.

Så blev det bagetid!

Pizza dejen er nu klar til at blive formet som den pizza du kan li’. Enten kan du gøre som den lokale pizza bager og gøre den klar i luften, eller også kan du slå den ud på bordet og rulle den. Gør som du syntes giver det bedste resultat. Put fyld på og overfør pizza’en til den glohede bagesten i jern. Efter 5-6 minutter er pizza’en færdig og klar til at spise.

Velbekomme!