Opskrift på naanbrød

Denne opskrift giver 5-6 lækre naanbrød

Naanbrød stammer fra Indien hvor de bages i en meget varm ler-ovn. Har du ikke sådan en, så kan en almindelig ovn med bagestål også bruges. Naanbrød spises til indisk mad eller bare som de er, til en suppe eller med en god pesto. I denne opskrift er der 30% fuldkorn.

Find disse ingredienser frem

* 3 dl lunken vand
* 25 gram gær
* 1-2 dl youghurt naturel, A38 eller lignende
* 1 dl olie
* 20 gram salt
* 20 gram honning
* 200 gram fuldkornsmel
* 450 gram hvedemel

Dejen samles og hviler sig

Bland vand, gær, youghurt/A38, olie, honning og salt sammen i en skål. Tilsæt al melet. Dejen æltes godt til den bliver sej – ælt gerne på maskine eller med el-pisker med dej-kroge. Når den er færdig hældes dejen ud på et mel-drysset bord og putter sig i en times tid eller to med et viskestykke over sig.

Brødene formes og bages

Efterfølgende deles dejen i 5-6 stykker og formes til naanbrød og puttes på bagepapir. Naanbrødene pensles med olie og der drysses salt og ønsket krydderi henover. Lad dem hæve i en halv times tid og put dem så ind på bagestålet i den rygende varme ovn. De bages i 8-10 minutter ved 250 grader – eller til de er blevet brune i toppen.

Tilbage er der kun at sige: Velbekomme!