Opskrift på maltboller

Denne opskrift giver 12 velsmagende maltboller med 29% fuldkorn

Opskrift på lækre langtidshævede boller med malt, øl, honning og hvedekerner. Bollerne indeholder 29% fuldkorn som består af hvedekerner og fuldkornshvedemel.

Find disse ingredienser frem

* 1 øl 33 cl (prøv evt. med forskellige typer mørk øl)
* 2 dl vand
* 10 gram gær
* 20 gram maltmel (kan købes ved specialkøbmanden)
* 20 gram salt
* 75 gram honning
* 150 gram hvedekerner
* 100 gram fuldkornshvedemel
* 600 gram hvedemel

Dagen før du skal bage

Put øl, vand, gær, maltmel og honning i en skål og rør det sammen. Tilsæt hvedekerner, fuldkornshvedemel, hvedemel og salt og bland det hele godt sammen. Lad dejen stå i en halv times tid og ælt det så med el-pisker, æltemaskine eller dine bare næver. Når dejen er æltet godt, sættes film over skålen og den stilles på køl i 12-24 timer.

Så er det bagetid

Dejen tages ud af køleskabet og skrabes ud på et mel dækket bord. Dejen skæres ud i 12 stykker og formes til boller. Dejen er ret klistret, så jeg gør det, at jeg folder dejen ind i sig selv, så bollen bedre kan holde formen når den skal hæve. Når bollerne er klar, puttes de med et viskestykke i 1-2 timer.

Inden bagning anbefales det at tænde for ovnen ved 200 grader minimum 45 minutter før de skal ind. Dette sikrer et varmt bagestål og ovn. De første 7-8 minutter kan du med fordel spraye vand ind over bollerne 2-3 gange. Dette gør bollerne bløde og giver dem mulighed for at hæve endnu mere – desuden giver det en god skorpe på de færdige boller. Bollerne bages til de er gyldne – det tager ca. 25 minutter.

Velbekomme!