Opskrift på majsbrød

Denne opskrift giver et lækkert majsbrød

Majsbrød med 20% majsmel er et yderst lækkert og luftigt brød. Skorpen er sprød og krummen blød, saftig og lækker.

Find disse ingredienser frem

* 5 gram gær
* 4 dl vand
* 400 gram hvedemel
* 100 gram majsmel
* 15 gram salt

Dejen samles dagen før brødet skal bages

Opløs gæren i vandet og tilsæt mel og salt. Bland det hele sammen og lad det evt. stå en halv time inden piskning/æltning. Bruger du el-pisker med dejkroge, piskes til dejen er blevet godt sej og trækker sig selv af siderne på skålen. Er du mere til hårdt fysisk arbejde, så ælter du bare til du syntes det har fået nok. Dejen sættes i køleskabet natten over.

Dagen efter skal brødet bages

Dagen efter tændes ovnen i god tid, så bagestålet er gennemvarm inden bagning. Stil ovnen på 250 grader. Dejen skrabes ud på et bord dækket med et tyndt lag majsmel og majsgryn. Brødet formes hurtigt og sættes direkte i ovnen. Brødet er fladt når det kommer i ovnen, men hæver godt op og ender med at blive et ordentligt brød. De første 10-12 minutter sprayes jævnligt vand ind på brødet – det gør overfladen blød og tillader brødet at hæve mere. Brødet skal bage ca. 30 minutter ved 250 grader – derefter skrues ned til 200 og det bager yderligere ca. 15 minutter.

Velbekomme!