Fuldkorns pitabrød

Opskrift på grove pitabrød

Denne opskrift giver 8-12 grove pita brød med 53% fuldkorn

Har du først prøvet hjemmelavet pitabrød, ja så bliver det svært at gå tilbage til dem man kan købe i dagligvare butikkerne. Det er heldigvis ikke svært at lave egne pitabrød. Den her opskrift giver tilmed sunde pitabrød som kan spises med ekstra god samvittighed.

Find disse ingredienser frem

* 6 dl lunkent vand
* 25 g gær
* 400 g hvedemel
* 200 g rugmel
* 150 g grahamsmel
* 100 g havregryn
* 20 g salt

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet og tilføj resten af ingredienserne. Herefter findes en el-pisker frem og dejen røres med dej kroge indtil den begynder at samle sig – regn med at det tager cirka 5 minutter. Alternativt kan du klare det med en rigtig æltemaskine eller de bare næver!

Dejen skal herefter hæve i en times tid eller til den er ca. dobbelt størrelse. Herefter deles den med en dejskærer eller en kniv i lige store stykker. Afhængig af hvor store du ønsker dine pita brød, så bliver der omkring 8-12 stk. af denne portion. Hvert stykke dej formes som en bolle og trykkes flade. Herefter skal de rulles og ende op med en jævn tykkelse over det hele på cirka 5 mm. Placeres på bagepapir og hæver en ekstra mm. Det tager cirka 10 minutter.

Ved bagning af pitabrød anbefaler vi højeste temperatur. Når de er "puffet op" giver du dem et minut eller to mere (til de får den ønskede farve) og de er herefter færdige. På bagesten af stål ved 300 grader tager det cirka 3 minutter.

Velbekomme 🙂

 

Bagning af pitabrød på bagesten af stål