Opskrift på fuldkornsboller

Denne opskrift giver 16 sunde boller med 53% fuldkorn

På trods af at bollerne er meget sunde og fyldt med fuldkorn, er de stadig luftige og lækre fordi de får lov at hæve længe. De smager godt og er et fremragende alternativ til de almindelige mormor boller.

Find disse ingredienser frem

* 6 dl lunkent vand
* 25 g gær
* 400 g hvedemel
* 200 g rugmel
* 150 g grahamsmel
* 100 g havregryn
* 20 g salt

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet og tilføj resten af ingredienserne. Herefter findes en el-pisker frem og dejen røres med dej kroge indtil den begynder at samle sig – regn med at det tager cirka 5 minutter. Alternativt kan du klare det med en rigtig æltemaskine eller de bare næver!

Dejen tages ud af skålen og bliver puttet under et viskestykke. Den skal hæve i en times tid eller til den er ca. dobbelt størrelse. Herefter deles den med en skarp kniv. Bollerne formes og efterhæver til de har en god størrelse – det plejer at tage en times tid eller lidt mere. De kan evt. pensles med mælk lige inden de skal i ovnen. De skal have ca. 15 minutter – eller til de er blevet let gyldne på toppen – ved 200 grader.

Velbekomme