Opskrift på foccacia

Denne opskrifter giver et lækkert focaccia brød med 21% fuldkorn

Nem opskrift på et lækkert focaccia brød. Gør det klar om eftermiddagen og server det til aftensmaden. Spis brødet som det er, til en god suppe eller med en god pesto.

Find disse ingredienser frem

* 3 dl vand
* ½ dl olie
* 10 gram gær
* 375 gram hvedemel (gerne tipo 00)
* 100 gram fuldkornshvedemel
* 10 gram salt

Dejen samles og hæver 2-3 timer

Bland lunkent vand og olie og rør gæren ud heri. Herefter tilsættes mel og salt. Det hele æltes godt sammen, enten med håndkraft, el-pisker med dej-kroge eller æltemaskine. Dejen skal være sej i det inden du lader den stå og hæve i 2-3 timer i skålen.

I ovnen med brødet

Dejen kan enten hældes i et olie-smurt fad eller bradepande – det kan også bages direkte på bagepapir som jeg har gjort her. Dejen fordeles nogenlunde jævnt og der hældes en passende mængde oliven olie over som trykkes ned i dejen. Hvor meget olie er helt op til dig selv. Jeg foretrækker en begrænset mængde, så man ikke får fedtede fingre når man skal spise brødet. Kom salt og godt med tørrede eller friske krydderurter på og tryk det ned i dejen. Tænd allerede nu for ovnen på 250 grader – dette sikrer en stabil varm ovn samt bagestål. Focaccia brødet hæver en god times tid og bages herefter i cirka 15-20 minutter, lidt afhængig af hvor højt det er og hvordan du ønsker overfladen på brødet.

Tilbage er kun at sige: Velbekomme