Opskrift på burgerboller

Denne opskrift giver 6 store lækre burger boller

En god burger er bare ikke rigtig god, hvis ikke der er en hjemmebagt lækker burger bolle som fundament. Disse burger boller er lette, luftige og lækre – og så er der 33% fuldkornsmel i.

Find disse ingredienser frem

* 2,5 dl lunkent vand
* 15 gram gær
* 300 gram hvedemel
* 150 gram fuldkorns hvedemel
* 20 gram honning
* 10 gram salt
* 40 gram olie

Dejen samles og hviler sig

Rør gær og honning ud i det lunke vand. Tilsæt olie, mel og salt og rør godt sammen. Dejen kan enten æltes med hænderne, røremaskine eller med piskeris og dejkroge. Når dejen er blevet sej er den færdig æltet, hældes den ud på et let mel-dækket bord og puttes under et viskestykke.

Burger bollerne formes og bages

Del dejen i 6 lige store stykker. Fold dejen “ind i sig selv” og bank den efterfølgende flad med hånd fladen. Du kan også rulle hvert stykke ud med en kagerulle – gør som du syntes fungerer bedst. Bollerne skal være cirka 1 cm. i højden. Placer dem på bagepapir og lad dem hæve med et viskestykke over til minimum dobbelt højde – det kan godt tage en time eller to. Herefter sprayes/pensles de med vand og der kan drysses sesam frø henover. Bages på bagesten i jern i ca. 12-13 minutter ved 250 grader.

Tilbage er der kun at sige: Velbekomme!