Før brug

Inden du tager din nye bagesten af stål i brug, skal du fordele to spiseskefulde raps eller olivenolie på hver side af bagestenen og tørre det godt af med en fnugfri klud eller et viskestykke. Dette gentages indtil olien ikke længere tager farve. Nu er bagestenen ren.

Herefter skal du putte en spiseskefuld olie på og fordele det med en fnugfri klud. Når det er godt fordelt på pladen, tørrer du efter med en ny fnugfri klud eller et stykke køkkenrulle, så der kun efterlades et tyndt lag olie.

Herefter sætter du bagestenen ind på en rist i ovnen og skruer ovnen op på 250 grader i en times tid. Dette efterlader en beskyttende overflade på bagestenen. Bemærk at der dannes en smule røg, dette er helt normalt, det er olien der danner røg under de høje temperaturer. Husk at lufte ud.

Når bagestenen er kølet tilstrækkeligt af, så gentages processen 2-3 gange med et tyndt lag olie på hver side efterfulgt af en time i ovnen. Dette giver bagestenen en god beskyttende overflade. Du vil opleve at overfladen bliver mere mørk for hver gang og dette er et tegn på at bagestenen er godt beskyttet.

 

Kombispaden kommer med et lag beskyttende folie på den ene side – dette fjernes inden brug. Start i et af hjørnerne – hiv til, det sidder godt fast! I kanterne, hvor folien har siddet, skal du være opmærksom på, at du får alle resterne af folien af.

Før brug trækkes folien af

Herefter vaskes spaden med vand og sæbe og er nu klar til brug.

Vask af kombispade

 

Dejskærer i rustfrist stål skal blot vaskes med vand og sæbe og er herefter klar til brug.