Afsnit 5

Opskrifter.

Her finder du nogle af de opskrifter som vi selv benytter og bager. Opskrifterne er nemme at gå til og giver dig forhåbentlig nogle gode oplevelser med dit nye bagestål.

Ønsker du at bage grovere brød end i opskrifterne, så kan du uden problemer udskifte 10-30% af hvedemelet med grovere mel som fx grahamsmel eller fuldkornshvedemel. Vær opmærksom på at grovere mel suger mere væske og at du må justere væske indholdet.

Er du ikke vant til at arbejde med våde deje, så er disse to opskrifter rigtig nemme at starte med: Flutes og rustikke boller.

Når du er blevet mere rutineret til at bage med bagestål, kan du kaste dig ud i at lave dine egne opskrifter, benytte nye ælte og folde teknikker, damp, bruge surdej, grovere mel, kerner, grønt og meget andet. Skriv meget gerne til os, hvis du får udviklet en god opskrift til bagesten af stål.

Du er også altid meget velkommen til at dele dine erfaringer, opskrifter og oplevelser med os andre ”bagenørder” i vores Facebook gruppe. Her kan vi lære sammen.

Bagning er en større videnskab og det er vores erfaring, at man altid kan blive lidt bedre.

😊  Øvelse gør mester!

 

Har du kommentarer, spørgsmål, ris/ros, så kontakt os gerne.

Burgerboller

Bløde burgerboller

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Fladbrød

Fladbrød

Pitabrød puffet godt op

Pitabrød

Kartoffelpizza på skærebræt

Hurtig pizza

Flutes skåret over med fine lufthuller i

Flutes

Rustikke boller skåret over med fine lufthuller i

Rustikke boller

Majsbrød, flot skorpe med kryds i

Majsbrød